24 november 2022

Wijkschouw Noordwijk

Op 22 november was Noordwijk als laatste aan de beurt voor de jaarlijkse wijkschouw die Stek organiseert in alle gemeenten waar zij actief is. Een groep vertegenwoordigers van Stek, Welzijn Noordwijk, Stichting Huurdersbelang , Wijkvereniging Noord Noortuk en natuurlijk inwoners van de wijk maakte een wandeling door het Duinpark.

Waarom een wijkschouw?

Bij de wijkschouw gaat het over fijn wonen in de buurt. Hierbij kijken de verschillende deelnemers naar de leefbaarheid van de buitenruimte. Hoe ziet de groenvoorziening eruit? Is de buurt veilig? Dit zijn bijvoorbeeld onderwerpen waarover de verschillende deelnemers met elkaar in gesprek gaan. En zij bekijken wat er eventueel beter kan. 

Een rondje Duinpark

De deelnemers maken met elkaar een wandeling door de wijk. Het gesprek gaat over hoe de bewoners het wonen in Duinpark ervaren. Over het algemeen is het prettig wonen in het Duinpark. Het is een wijk met veel op z’n Noortuks gezegd “sloppies”. Op sommige stukken verdient het groen meer aandacht. Ook geven bewoners aan dat de bewegwijzering niet overal duidelijk genoeg is.

Actiepunten

Stek maakt een lijst met actiepunten. Dit kunnen ook eerder ingediende vragen, klachten, of verbeterpunten zijn die inwoners al hadden ingebracht, bijvoorbeeld via FIXI. De actiepunten worden gedeeld met de verschillende verantwoordelijke partijen. 

Heeft u kunnen vinden wat u zocht?