1 oktober 2022

Wijkschouw in Lisse

Woon je fijn in je buurt? Wat gaat goed en wat kan beter? En dan vooral als je kijkt naar de buitenruimte. Jaarlijks organiseert Stek een aantal wijkschouwen. Een breed gezelschap was bij de wijkschouw rond het Rembrandtplein. Het leverde goede gesprekken en een lijst met actiepunten op.

Een wijkschouw is bedoeld om te kijken hoe de leefbaarheid in de buurt is. Denk aan het onderhoud van het straatmeubilair of speeltuintjes maar ook verkeer, veiligheid, tuinonderhoud en alles wat nog meer opvalt in de buitenruimte komen aan de orde.

Samen in gesprek

Op een zonnige ochtend verzamelden huurders, gemeenteambtenaren, de wethouder van Lisse, Jolanda Langeveld, en afvaardigingen van de brandweer, welzijnsorganisaties, Meerlanden en HuurdersBelangenVereniging Bollenstreek op het Rembrandtplein. Daar werden zij welkom geheten door de woonconsulenten, opzichter en wijkbeheerder van Stek. Samen maakten ze een rondje door de buurt. Uit de wijkschouwen komt een lijst met actiepunten die de komende tijd gezamenlijk worden opgepakt.

Afval en openbaar groen

De flats rond het Rembrandtplein zijn gebouwd in 1968 en 1969. Tijdens het laatste groot onderhoud in 2018 zijn onder meer de balkons vervangen en de liften vernieuwd. Wat tijdens deze wijkschouw vooral ter sprake kwam was er te weinig ondergrondse afvalcontainers zijn. Mensen zetten dan afval naast de container en dat nodigt dan weer uit om er nog meer naast te zetten. De groene buitenruimte zou ook een opknapbeurtje kunnen gebruiken. Dat zou ook de overlast van jongeren en zwerfvuil kunnen verminderen. Over de groene aanslag op de galerijen is afgesproken, dat Stek dit gaat schoonmaken.

Stek doet in het hele jaar in alle gemeenten van HLTsamen en Noordwijk dit soort bijeenkomsten. Wonen doen we samen. Tijdens een wijkschouw is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en zaken op te lossen. Dit zorgt voor een fijne buurt om in te wonen.

Heeft u kunnen vinden wat u zocht?