5 juni 2023

“Waarom sloopt Stek dit?”

Een hele gevel uit een gebouw bikken levert veel bekijks en reacties op. Het was noodzakelijk om vier kopgevels in Sassenheim aan te pakken. Een uitzonderlijke situatie. De hechting tussen de stenen was niet goed. Helaas kon dit herstel niet zonder overlast. Wij bedanken alle huurders voor hun begrip, ook al viel het niet altijd mee.

Het gebouw Parkstate in Sassenheim is gebouwd in 1996. Dat is nog niet zo oud. Het risico dat er tijdens een storm ongelukken zouden gebeuren was heel klein. Om alle risico's uit te sluiten, is toch besloten om de kopgevels te herstellen. Na veel voorbereidend werk en een lang vergunningstraject, werd in februari de muur gesloopt en opnieuw opgebouwd. Kort geleden is de laatste vervangende steen gelegd en konden de steigers weg.

Overlast

Het was een lange adem voor de huurders. Denk maar eens aan geluid, stof en allerlei werklui om je heen. Via het mededelingenbord in de hal werden bewoners van het gebouw op de hoogte gehouden. Daarnaast was onze opzichter bereikbaar of ter plaatse om vragen te beantwoorden.

Nazorg

Met het afbreken van de steigers is het werk nog niet klaar. Nu is er onder andere aandacht voor het schoonmaken van de bestrating, een grote schoonmaak van de hal en galerijen, het uitzoeken van het stroom- en waterverbruik aannemer en een compensatie voor de huurders die meerdere dagen en nachten zonder gevelisolatie hebben gewoond. In de tuinen is tijdens de bouw ruimte gemaakt. Die worden ook weer in orde gemaakt.