28 juni 2024

Buurtfeest Warmond

Eind juni vierden de omwonenden van het pleintje in de Van Duvenvoordestraat in Warmond een buurtfeest. Onder een stralende zon ontmoetten buurtbewoners elkaar. Daarbij waren ook vertegenwoordigers aanwezig van verschillende bij het feest betrokken organisaties, waaronder ook Stek.

Het idee kwam van de buurtbewoners zelf. Zij gaven aan graag meer in contact te willen komen met elkaar. Samen met de gemeente, welzijnsorganisaties, vluchtelingenwerk, Politie,  Boa's en Stek werd het plan gemaakt voor een geslaagde middag voor iedereen. Een bewoner vat het mooi samen: “Het was heel bijzonder en vooral leuk. Ik heb al een aantal buurtbewoners horen praten over het organiseren van een volgend buurtfeest. Ik heb er nu al zin in.”

Multicultureel buurtfeest
Al woon je bij elkaar in de buurt, het is niet altijd makkelijk om in contact te komen. Niet iedereen begint zomaar een gesprek met iemand die je nog niet kent. Om aan de wensen van de buurt tegemoet te komen hebben diverse organisaties samen met een aantal buurtbewoners de koppen bij elkaar gestoken en een plan bedacht voor een multicultureel buurtfeest. 

Activiteiten voor iedereen
Er werden diverse activiteiten georganiseerd. Zo zorgde de Combibrug voor spelactiviteiten voor alle leeftijden, Welzijnskwartier voor een rad met diverse uitdagingen om elkaar beter te leren kennen en Welzijn Teylingen voor schminck voor de kinderen. Tussen alle activiteiten door was er ook ruimte voor een goed gesprek. Niet alleen met de buren, maar ook met organisaties over diverse thema’s. 

Heeft u ook plannen voor activiteiten om de buurt met elkaar in verbinding te brengen en heeft u hierbij hulp nodig? Bespreek uw idee met onze woonconsulenten. Ook kunt u contact opnemen met de Welzijnsorganisatie in uw gemeente. 

Heeft u kunnen vinden wat u zocht?