11 juni 2024

Eindafrekening servicekosten

Vanaf deze week verstuurt Stek de jaarlijkse afrekening van de servicekosten. Elk jaar rekenen wij de servicekosten met onze huurders af. De afrekening moeten wij vóór 1 juli versturen. In de afrekening leest u voor welke verleende service en diensten u betaald heeft in het afgelopen jaar.

Waarom servicekosten

Woont u in een flat of appartement? Dan betaalt u niet alleen huur, maar ook servicekosten voor gemeenschappelijke voorzieningen. Bijvoorbeeld voor het gebruik van de lift, de verlichting in de hal of het schoonmaken van uw woongebouw. Soms zijn ook verwarmings- en/of warmwaterkosten van uw woning onderdeel van de servicekosten. Klik hier en lees extra informatie over servicekosten.

Verrekening verschil

Met de eindafrekening verrekenen we de werkelijk gemaakte kosten met de door u betaalde maandelijkse voorschotten. Heeft u te veel betaald in uw voorschot? Dan krijgt u geld terug. Waren de werkelijke kosten juist hoger? Dan betaalt u geld bij.

Tegemoetkoming Blokaansluiting

Als uw woning is aangesloten op een collectieve verwarmingsinstallatie, dan rekenen we via de eindafrekening ook de kosten voor warmte met u af. Bewoners van gebouwen met blokverwarming krijgen over het jaar 2023 een compensatie voor de hoge energiekosten: Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluiting (TTB) .De overheid heeft deze tegemoetkoming bepaald. Wij verdelen de ontvangen tegemoetkoming op basis van gebruik. Stek is hierbij gebonden aan de regels van de overheid.

Lees meer op de website van de overheid.
> naar website tegemoetkoming blokaansluiting