3 september 2024

Feestelijke start-bouw appartementencomplex Olympia

Omwonenden van het nieuwbouwcomplex Olympia denken mee over de invulling van de buurtkamer
Omwonenden van het nieuwbouwcomplex Olympia denken mee over de invulling van de buurtkamer

Met het storten van beton werd op 3 september het officiële startsein gegeven voor de bouw van appartementencomplex Olympia. Dit bijzondere project, gelegen op het terrein van de voormalige Savioschool, zal 39 toekomstbestendige appartementen bieden voor 55-plussers. Van deze woningen zijn er 22 speciaal bedoeld voor mensen met een intensieve en langdurige zorgvraag. Het complex krijgt daarnaast een “buurtkamer,” een ontmoetingsplek voor zowel bewoners als omwonenden.

Wonen met een plus

Het appartementencomplex biedt een moderne woonomgeving die is gericht op comfort en zelfstandigheid. De woningen zijn voorzien van een toegankelijke indeling en slimme technologieën die het wonen zo aangenaam mogelijk maken. Daarnaast kunnen bewoners, als dat nodig is, rekenen op uitgebreide zorgdiensten van Marente zoals Volledig Pakket Thuis (VPT). Marente regelt waar nodig intensieve zorg en persoonlijke begeleiding op maat, terwijl bewoners van het comfort van hun eigen huis blijven genieten.

Een buurtkamer voor en met elkaar

Om met elkaar na te denken over de invulling van de buurtkamer, organiseerde Welzijnskompas een mini ideeënbrouwerij. Een groep omwonenden ging met andere aanwezigen enthousiast aan de slag, met een mooie lijst met ideeën als resultaat. De buurtbewoners en bewoners (zodra deze bekend zijn) worden al tijdens de bouw betrokken bij de ontwikkeling van de buurtkamer.

Er was veel enthousiasme onder de buurtbewoners over de buurtkamer. “Als zoiets moois in de buurt komt wil ik graag meedoen!”, was de reactie van een van hen.

Duurzame bouw

Van Rhijn Bouw realiseert het complex dat bestaat uit 39 energiezuinige driekamerappartementen. Het gebouw krijgt vier bouwlagen, met aan alle zijden dezelfde uitstraling. De woningen worden uitgerust met een eigen bodemwarmtepomp en warmte-terugwin-installatie voor de ventilatie. Het dak wordt volledig bedekt met zonnepanelen. Deze maatregelen zorgen voor een efficiënt energiegebruik.

Mooi wonen

Ook de gemeente Hillegom is betrokken geweest bij de ontwikkeling van de appartementen. Bij woningbouw streeft de gemeente er steeds naar om verschillende soorten woningen mogelijk te maken: koop en huur, klein en groot, geschikt voor starters, senioren of bijvoorbeeld inwoners met een zorgvraag. Bij de bouw is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Zo werkt de gemeente met oog voor de toekomst aan een mooie en veilige omgeving met veel groen.

Planning

Als alles volgens planning verloopt worden de appartementen in het derde kwartaal van 2025 opgeleverd. Stek verwacht de woningen nog dit jaar te kunnen toewijzen via www.hureninhollandrijnland.nl