20 september 2024

Huurders Bloementuin krijgen sleutels

Het is altijd een hoogtepunt in ons werk: het moment waarop een nieuwbouwproject klaar is en we de nieuwe huurders blij kunnen maken met de sleutels van hun nieuwe woning. Op dinsdag 17 en donderdag 19 september was het zover voor de 32 nieuwe huurders van Bloementuin in Sassenheim.

Sleuteloverdracht 

Op 17 september om 09.00 uur in de ochtend stonden de eerste huurders klaar om de sleutels in ontvangst te nemen. En om een uitgebreide rondleiding en uitleg te krijgen van de makelaars van Stek. 

Sommige nieuwe huurders kunnen niet wachten om aan de slag te gaan. Anderen nemen nog even de tijd om te wennen aan hun nieuwe thuis. "Ik ben zo blij met m'n appartement en mijn uitzicht! Ik ga de tijd nemen om het helemaal naar m'n zin te maken en hier heel erg van genieten! vertelde een nieuwe bewoonster.   

Nieuwe installaties

Er valt veel uit te leggen in nieuwe woningen. De meeste bewoners krijgen voor het eerst te maken met warmtepompen, een ventilatiesysteem met warmte-terug-winning en zonnepanelen. Aan de uitleg wordt veel tijd besteed. Maar ook zijn er filmpjes. handleidingen enzovoort aanwezig. Want er komt veel op je af als je een nieuwe woning binnenkomt. Dus wel zo fijn als je alle informatie later nog eens rustig terug kunt lezen.

Lokaal maatwerk

In de toewijzing van de woningen kregen inwoners van Sassenheim voorrang. Nieuwe huurders komen dus vooral uit deze plaats. De oplevering van deze 32 woningen zorgt dan ook voor doorstroming. Maar ook voor een nieuwe plek voor huurders waarvan hun woning wordt gesloopt. De Bloementuin is onderdeel van een nieuw wijkje. De woningen om het gebouw zijn nog in aanbouw.

Stek realiseerde het gebouw samen met de gemeente, Van Wijnen en Groosman Architecten. 

Heeft u kunnen vinden wat u zocht?