12 juli 2024

Informatiebijeenkomst Frans Hals

Vlak voor de halve finale van het Nederlands elftal was in het Poelhuys in Lisse een goed bezochte informatiebijeenkomst over het project Frans Hals.

De voormalige Rembrandtschool maakt plaats voor 49 appartementen. Aannemer Ouwehand Bouw uit Katwijk gaat de woningen bouwen. De start van de bouw staat gepland voor eind 2025.

Uitleg

Speciaal voor de voetbal was de avond vervroegd. De geïnteresseerden kregen uitleg over de voortgang in het project, de bouwplaats, de bouwroute en hoe het contact met Ouwehand is georganiseerd. Daarnaast kon iedereen een voorkeur voor het openbare groen aangeven.

Vragen

Er kwamen veel vragen over de route van het bouwverkeer, verkeersveiligheid in de omliggende straten en eventuele minder beschikbare parkeerplaatsen. Verder kwam de toewijzing van de woningen ter sprake. Van de 49 sociale huurwoningen zijn 5 woning specifiek bestemd jongeren. Verder wordt ‘Lokaal Maatwerk’ toegepast. Dit betekent dat inwoners van Lisse voorrang krijgen.

Openbaar groen

De gemeente Lisse presenteerde een aantal mogelijkheden voor de inrichting van het openbare groen rond het nieuwe gebouw. Aanwezigen konden extra vragen stellen en een voorkeur aangeven.

Planning

De aannemer is bezig met de voorbereiding en de bouw gaat begin 2025 echt van start gaat. Met alle onzekerheden van dien is de verwachte oplevering eind 2026. 

Meer informatie over het project Frans Hals

Heeft u kunnen vinden wat u zocht?