28 mei 2024

Stek en Kwakkenbos bouwen in Patrimonium

Stek en Kwakkenbos BV uit Harmelen hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van 24 eengezinswoningen voor sociale huur in de wijk Patrimonium in Hillegom. De woningen aan de Talmastraat en Vlietstraat zijn het laatste project van de grootschalige transformatie van de wijk. Als alles volgens plan verloopt worden de woningen in februari 2025 opgeleverd.

“Deze wijk is een hechte gemeenschap. We hebben er heel bewust voor gekozen om het unieke karakter van dit stukje Hillegom te behouden, met eigentijdse kwaliteit en wooncomfort. ” aldus Joke van den Berg, bestuurder van Stek.

Duurzaam wonen

De 24 eengezinswoningen die op de locatie stonden zijn al enige tijd geleden gesloopt. Er komt eenzelfde aantal terug. De nieuwe woningen voldoen aan alle eisen van deze tijd. Zo zijn ze optimaal geïsoleerd, hebben een gebalanceerd ventilatiesysteem, warmtepomp en zonnepanelen.

Michel Kwakkenbos is blij met de overeenkomst. ‘We zijn er trots op dat er voor ons bedrijf een mooie rol is weggelegd om een fijne woonplek te creëren voor mensen waar zij zich thuis voelen en volop kunnen genieten.”

Hechte gemeenschap

De bewoners van de wijk vormen een hechte gemeenschap. Op een steenworp afstand van de nieuwe woningen ligt de speeltuin met verenigingsgebouw De Kapertjes. Zoals een bewoner van de wijk aangeeft “Samen kun je veel voor elkaar krijgen voor iedereen in de wijk. Door met elkaar te klussen en activiteiten te organiseren leer je je wijkgenoten kennen.”

Fijn wonen

Patrimonium is een groene wijk, wat bijdraagt aan een prettige woonomgeving. Daarnaast maakt het gevarieerde woningaanbod de buurt fijn om te wonen voor verschillende doelgroepen, waaronder gezinnen, ouderen en starters.

Planning

Naar verwachting worden de woningen in februari 2025 opgeleverd en daarna verhuurd. Een paar maanden voor de oplevering adverteert Stek de woningen via www.hureninhollandrijnland.nl.