5 juni 2024

Goed Wonen fase 2 nader toegelicht

Afgelopen maandag werden omwonenden van het project Goed Wonen fase 2 bijgepraat. Aannemer Ouwehand uit Katwijk gaf een toelichting op de plannen. In een goede sfeer is veel informatie gedeeld, zijn vragen gesteld en zorgen geuit. Over het algemeen waren de reacties positief. Ongeveer 60 belangstellenden kwamen naar het kantoor van Stek.

De oude woningen aan de Emmastraat, Hofstraat, Julianastraat en Meerstraat zijn inmiddels gesloopt. Er komen totaal 62 nieuwe woningen terug. Namelijk 40 sociale huurappartementen, 17 koopappartementen en 5 eengezinswoningen.

Bouw

De grote opkomst zorgde voor een goed gevulde zaal. De plannen werden goed ontvangen. Er kwamen wel vragen over de balans groen en parkeerplaatsen. De zorgen over trillingen tijdens de bouw werden grotendeels weggenomen. De aannemer gaat namelijk palen boren in plaats van heien. Dit geeft aanzienlijk minder trillingen.

Speeltuin

De speeltuin die op het veld bij Goed Wonen fase I komt, gaf discussie. Omwonenden maken zich zorgen om geluidsoverlast en hangjeugd. De gemeente heeft toegezegd te kijken naar speeltoestellen die niet geschikt zijn om te hangen. Wellicht is er nog wat te doen aan akoestiek. De gemeente neemt deze zorgen van de omwonende mee in de verdere uitwerking. En informeert de omwonenden over de voortgang.