6 juni 2024

Informatieavond project Cerespark Hillegom

Op 4 juni 2024 kwamen veel belangstellenden af op de informatiebijeenkomst over park De Vosse & Cerespark en nieuwbouw op de locatie Leerwinkel. In het IKC Vossepark waren vertegenwoordigers van de gemeente Hillegom en Stek aanwezig om te plannen toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Verder waren er schetsen te zien van de parkinrichting en de beoogde nieuwbouw van Stek. “Ik hoop in het park ook een losloopplek voor honden blijft” was een van vragen.

Voorlopige plannen

Op de eerste verdieping werden de voorlopige plannen voor de groene (wandel)verbinding tussen de Ringvaart, Cerespark en Vossepark getoond. Daarnaast was het stedenbouwkundigontwerp van de sociale huurwoningen van Stek te zien. Daarbij is in grote mate rekening gehouden met de wensen van omwonenden om de nieuwe woningen goed in de bestaande omgeving te laten passen.

Reactie geven

Stek wil op de locatie van de voormalige Leerwinkel 22 sociale huurwoningen bouwen. De bezoekers werd gevraagd om opmerkingen of aanvullingen op de plannen te noteren. Deze zijn waardevol voor de verdere ontwikkeling van het plan. Alle reacties worden beoordeeld en er wordt gekeken of die nog ingepast kunnen worden.

Planning

Het project is nog in een vroege fase. Met alle onzekerheden van dien is de wens om eind 2025 met de bouw te starten. De oplevering zou dan begin 2027 zijn.