10 juni 2024

Tuinendag Calorama

Op 7 juni organiseerde Stek met Stichting Present en verschillende andere partijen een tuinendag in de wijk Calorama in Noordwijk. Het plan voor deze dag ontstond tijdens de wijkschouw afgelopen jaar.

Tijdens de wijkschouw viel op dat sommige tuinen wel een opknapbeurt konden gebruiken. Huurders zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van hun tuin, maar dat is niet altijd even makkelijk. Soms ontbreekt het aan goed gereedschap, of speelt een fysieke beperking een rol. Daarom besloot Stek, samen met de wijkvereniging en verschillende partners, een tuinendag te organiseren.

Samen aan de slag

Op 7 juni stonden de wijkvereniging, buurtbewoners, vrijwilligers, en teams van Stek, Stichting Present, Welzijn Noordwijk en Hovenier van Dijk om 10 uur 's ochtends klaar om aan de slag te gaan. Het weer werkte mee, wat zorgde voor een perfecte dag om te tuinieren. Tuin na tuin werd aangepakt: onkruid werd verwijderd, bomen en hagen gesnoeid, en nieuwe plantjes geplant. “Wat is het opgeknapt! Daar word je toch gewoon blij van” zei een buurtbewoner over het resultaat.

Verbinding in de Wijk

Tussen het harde werken door was er tijd voor een kop koffie of een ijsje. In de partytent konden bewoners even uitblazen en bijpraten. Deze momenten zorgden voor verbinding tussen bewoners die hulp boden en degenen die hulp nodig hadden. Het resultaat was een zeer geslaagde middag vol samenwerking en gezelligheid.

Help ook mee!

Bent u ook in staat om te helpen? Neem dan gerust contact op met Stek of Stichting Present Bollenstreek. Samen maken we de wijk nog mooier en zorgen we voor elkaar!