17 mei 2024

Van Rhijn Bouw en Stek realiseren Saviolocatie

Op 17 mei tekenden Stek en Van Rijn Bouw uit Katwijk een overeenkomst voor de bouw van 39 toekomstbestendige appartementen voor 55-plussers op het terrein van de voormalige Savioschool in Hillegom. Hiervan worden 22 woningen beschikbaar gesteld voor bewoners met een intensieve en langdurige zorgvraag. Verder krijgt het gebouw een gemeenschappelijke ruimte die bijdraagt aan ontmoeten en ontspannen. De bouw start dit jaar.

Duurzame nieuwbouw

Het project op de locatie van de voormalige Savioschool bestaat uit 39 energiezuinige driekamerappartementen. Het gebouw is alzijdig vormgegeven met vier bouwlagen. Alle woningen worden uitgerust met een eigen bodemwarmtepomp en warmte-terugwin-installatie voor de ventilatie. Het dak wordt volledig voorzien van zonnepanelen.

Jaap van Rhijn, directeur Van Rhijn Bouw: “We verwachten in juli te starten met bouwen. Over ongeveer anderhalf jaar kunnen bewoners al gaan genieten van deze prachtige appartementen”.

Wonen met een Plus

Deze locatie wordt een moderne combinatie van wonen en leven. Joke van den Berg, bestuurder van Stek: “We horen regelmatig van oudere huurders dat zij graag naar een appartement verhuizen, als er een goed aanbod is. We denken dat deze appartementen veel mensen zullen aanspreken. 

Het woonconcept is ‘Wonen met een plus’. Het is gericht op woon- en leefgemak, zodat bewoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Het gebouw heeft een toegankelijke indeling, toegepaste slimme technologie en een gemeenschappelijke ruimte waar ook buurtbewoners van harte welkom zijn. Daarnaast kunnen bewoners als het nodig is gebruik maken van uitgebreide zorg van Marente. 

Bij dit project werken we ook nauw samen met de gemeente Hillegom. Met elkaar zetten we ons in voor een mooie, duurzame en veilige woonomgeving voor nu en in de toekomst.”

Planning

Naar verwachting worden de appartementen in het derde kwartaal van 2025 opgeleverd en verhuurd. Marente wijst 22 appartementen toe aan bewoners met een intensieve en langdurige zorgvraag. Een paar maanden voor de oplevering adverteert Stek de overige 17 woningen via www.hureninhollandrijnland.nl.

Heeft u kunnen vinden wat u zocht?